Bake Ingredients

Пандоро (итальянский кулич) на “Супербан”

Готовое изделие обладает узнаваемой формой граненой пирамиды с сечением в виде звезды, а также оригинальной влажной внутренней структурой с крупными продолговатыми порами.

Изделие остается мягким и влажным около 2-3 недель.
Дозировка смеси в рецептуре: 4% к массе муки

Рецептура

Мука в/с – 1000 г
Сахар-песок – 250 г
Агент «Супербан» – 40 г
Маргарин столовый/молочный 82%* – 200 г
Вода** – 430 – 450 г
Яйцо куриное/меланж – 200 г
Соль 15 г
Дрожжи инстантные*** – 17 г
(или дрожжи прессованные в количестве 50 г)

Итого: 2152 – 2172 г
ВАЖНО: Количество вносимой воды, зависит от водопоглотительной способности муки, а также от типа вносимых дрожжей, как указано выше, если используются прессованные дрожжи, то на каждые 100 г прессованных дрожжей убирается 75 г воды. В данной рецептуре при использовании прессованных дрожжей количество воды уменьшается на 30г.
Технология приготовления
замес теста
В муку внести дрожжи*** и перемешать. Далее внести сахар, агент «Супербан», маргарин* и 80-90% воды**(предварительно внести в воду все количество соли по рецептуре), яйцо. При желании можно внести ванилин.
Замес производить на 1-й скорости в течение 1-й минуты, затем внести остальную воду (10-20%), замешивать еще на 1-й скорости в течение 1-й минуты. Далее на 2-й скорости в течение 8 минут. Перед окончанием замеса можно внести цукаты, орехи, изюм и пр., в количестве 10-15% (или по желанию) к массе теста.
ВАЖНО: температура теста должна быть не ниже 28-30 ̊С.

Примечание:
*Маргарин – рекомендуется применять размягченный (t~18 ̊C).
**Вода – рекомендуется t 20-22 ̊С. Количество вносимой воды, зависит от водопоглотительной способности муки, а также от типа вносимых дрожжей, как указано выше.
***Рекомендуется применять инстантные осмотолерантные дрожжи или прессованные осмотолерантные дрожжи. При замене инстантных дрожжей на прессованные необходимо обратить внимание (уточнить) кратность замены. Инстантные дрожжи заменяются в интервале 1:3/1:4 к прессованным.
Брожение
Тесто оставить в деже или иной емкости, накрыть пленкой и оставить в условиях цеха на 60-90 минут (до 2-3 кратного увеличения теста в объеме).
Формование

Для того, чтобы приготовить данное изделие, необходимо использовать форму «Пандоро»* из пищевого алюминия.
Тесто разделяется на куски требуемой массы**, далее подвергается интенсивной обминке (это необходимо для полного избавления от пузырьков воздуха и создания массы без пор) и помещается в форму***.

Примечание:
*Для данной рецептуры мы использовали алюминиевую форму «Пандоро» на 500г, размеры формы – Ø19,5 h14,5 см;
**Рекомендуемый развес для этой формы составляет 700-800 г.
*** Можно форму накрыть форму плоской крышкой, чтобы не было купола, но это как возможный вариант.
Расстойка
Сформованные заготовки переместить в расстойку с t 38-40 ̊С и W 80-85% в течение 60-90 минут.
выпечка
Для ротационной печи:
☑ для получения глянцевой поверхности: температура разогрева печи перед посадкой 200-220 ̊С, затем дать пароувлажнение (0,3-0,5 литра), далее (после посадки в печь) температуру снизить до 180-190 ̊С, положение шиберной заслонки-закрытое. Продолжительность выпечки от 20 минут, в зависимости от массы тестовых заготовок* и загрузки печи.

☑ для получения матовой поверхности: температура 180-190 ̊С, положение шиберной заслонки- закрытое. Продолжительность выпечки от 20 минут, в зависимости от массы тестовых заготовок* и загрузки печи.

Для подовой печи:
☑ для получения глянцевой поверхности: после расстойки (перед выпечкой) изделия смазать яичной смазкой. Температура: «низ» – 190 ̊С, температура «верх» – 180 ̊С. Продолжительностьвыпечки от 25 минут, в зависимости от массы тестовых заготовок*.

☑ для получения матовой поверхности: температура: «низ» – 190 ̊С, температура «верх» -180 ̊С. Продолжительность выпечки от 25 минут, в зависимости от массы тестовых заготовок*.

Для конвекционной печи:
☑ для получения глянцевой поверхности: температура разогрева печи перед посадкой 200-220 ̊С, затем дать пароувлажнение (50-80 грамм), далее (после посадки в печь) температура снижается до 180-190 ̊С. Продолжительность выпечки от 20 минут, в зависимости от массы тестовых заготовок* и загрузки печи;

☑ для получения матовой поверхности: температура 180-190 ̊С. Продолжительность выпечки от 20 минут, в зависимости от массы тестовых заготовок* и загрузки печи.

☑ без возможности пароувлажнения: при необходимости получения глянцевой поверхности, тестовые заготовки после расстойки (перед выпечкой) смазать яичной смазкой (1 часть яйца к 1 части воды).

Примечание:
*из расчета: 250 грамм – 28 минут; 500 грамм – 35 минут; 800 грамм – 47-50 минут.

Извлечение из формы:
Выпеченную заготовку в форме вытащить из печи и интенсивно охладить боковые стенки и дно, чтобы заготовка легко извлекалась, и не происходило повреждения ее поверхности и граней. Извлечь выпеченную заготовку, перевернуть ее, чтобы корка изделия находилась в основании.
Отделка:
Выпеченную заготовку можно декорировать сахарной помадкой («Айсберг») или сахарной пудрой «Миндаль Эффект» или «Ваниль Эффект» после полного ее остывания.

Хранение/Срок реализации
2-3 недели, при хранении в герметичной упаковке.

3 332 thoughts

  1. I haven’t checked in here for some time because I thought it was getting boring, but the last few posts are really good quality so I guess I’ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend. insurance guidesxmr

  2. Your style is really unique in comparison to other people I have read stuff from. Thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.

  3. A motivating discussion is worth comment. I believe that youneed to publish more about this topic, it may not be a taboo subjectbut typically people do not speak about such subjects.To the next! Kind regards!!

  4. Heya i’m for the first time here. I cameacross this board and I find It really useful & it helped me out a lot.I hope to give something back and help others like you helped me.

  5. I am now not positive where you’re getting your information, however great topic.I needs to spend a while finding out more or working out more.Thank you for magnificent information I was in search of this info for my mission.

  6. excellent post, very informative. I wonder why the other experts of this sector don’t realize this.You must continue your writing. I’m confident, you’ve a huge readers’ base already!

  7. ว่ากันว่าเงินอยู่ในอากาศอยู่ที่ว่าใครจะหาวิธีเอามาได้ “การพนันออนไลน์”เป็นหนึ่งช่องทางที่สามารถจับเงินในอากาศได้ ด้วยเงินลงทุนที่ต่ำแต่สามารถทำกำไรได้สูงแบบไรข้อจำกัดจึงเป็นสาเหตุที่ดึงดูดนักพนันออนไลน์ให้หลั่งไหลเข้ามาที่ บาคาร่า แห่งนี้

  8. Excellent post. I was checking constantly this blog andI’m impressed! Very useful info specially the last part 🙂 I carefor such info a lot. I was looking for this certain info for a long time.Thank you and good luck.

  9. Hi there! I could have sworn Iíve been to this blog before but after looking at some of the articles I realized itís new to me. Anyways, Iím definitely delighted I discovered it and Iíll be book-marking it and checking back often!

  10. Excellent post but I was wanting to know if you could write a litte more on this subject? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further. Many thanks!

  11. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

  12. Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I?ll definitely return.

  13. Aw, this was an extremely nice post. Spending some time and actual effort to produce a good articleÖ but what can I sayÖ I put things off a whole lot and don’t seem to get anything done.

  14. Heya i’m for the primary time here. I found this board and I to find It really helpful & it helped me out a lot. I’m hoping to give something back and help others like you aided me.

  15. Hello! I just wanted to ask if you evedr have any issues with hackers?My last blog (wordpress) was hacmed and I ended up losing a few months oof hard work due to no back up.Do you have any methods to stop hackers?

  16. Heya i’m for the first time here. I found this board and I find It really helpful & ithelped me out much. I’m hoping to present something backand aid others such as you helped me.

  17. Heya i’m for the primary time here. I came actoss this board and I to find It truy helpful & it helped me out much.I am hoping to provide oone thingg bawck and aid otherssuch as you aided me.

  18. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

  19. I do not even know how I finished up right here, butI assumed this submit used to be good. I don’t recognizewho you’re but definitely you’re going to a well-known bloggerwhen you are not already. Cheers!

  20. When I originally commented I clicked the -Inform me when new remarks are included- checkbox and also currently each time a comment is added I obtain four e-mails with the same remark. Exists any way you can remove me from that solution? Thanks!

  21. I’m extremely impressed with your writing skills andalso with the layout on your blog. Is this a paidtheme or did you modify it yourself? Anyway keep up theexcellent quality writing, it is rare to see a niceblog like this one nowadays.

  22. I am now not positive the place you are getting your info, but good topic.I needs to spend a while finding out much moreor working out more. Thank you for fantastic information Iwas looking for this information for my mission.

  23. Hello there, just became alert to your blog thru Google, and located that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels. I will be grateful when you proceed this in future. Numerous folks shall be benefited from your writing. Cheers!

  24. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you finding the time and effort to put this information together. I once again find myself spending a lot of time both reading and posting comments. But so what, it was still worth it!

  25. Aw, this was an extremely nice post. Finding the time and actual effort to create a very good articleÖ but what can I sayÖ I hesitate a lot and don’t manage to get anything done.

  26. Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO?I’m trying to get my blog to rank for some targetedkeywords but I’m not seeing very good success.If you know of any please share. Many thanks!

  27. Wow that was unusual. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say excellent blog!

  28. DentaTonic™ is formulated to support lactoperoxidase levels in saliva, which is important for maintaining oral health. This enzyme is associated with defending teeth and gums from bacteria that could lead to dental issues.

  29. By taking two capsules of Abdomax daily, you can purportedly relieve gut health problems more effectively than any diet or medication. The supplement also claims to lower blood sugar, lower blood pressure, and provide other targeted health benefits.

  30. Fast Lean Pro is a natural dietary aid designed to boost weight loss. Fast Lean Pro powder supplement claims to harness the benefits of intermittent fasting, promoting cellular renewal and healthy metabolism.

  31. BioVanish a weight management solution that’s transforming the approach to healthy living. In a world where weight loss often feels like an uphill battle, BioVanish offers a refreshing and effective alternative. This innovative supplement harnesses the power of natural ingredients to support optimal weight management.

  32. Embrace the power of Red Boost™ and unlock a renewed sense of vitality and confidence in your intimate experiences. effects. It is produced under the most strict and precise conditions.

  33. Zoracel is an extraordinary oral care product designed to promote healthy teeth and gums, provide long-lasting fresh breath, support immune health, and care for the ear, nose, and throat.

  34. LeanBiome is designed to support healthy weight loss. Formulated through the latest Ivy League research and backed by real-world results, it’s your partner on the path to a healthier you.

  35. You could certainly see your expertise within the work you write. The world hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. All the time go after your heart.

  36. Heya! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Carry on the great work!

  37. Aw, this was an exceptionally nice post. Taking a few minutes and actual effort to produce a superb articleÖ but what can I sayÖ I put things off a lot and never seem to get anything done.

  38. Виктор Гардиенов, наш замечательный менеджер по клиентскому обслуживанию, является ключевой фигурой на сайте mikro-zaim-online.ru. С образованием в области психологии и коммуникаций, он разработал уникальные методы общения с клиентами, понимая их потребности как никто другой. Виктор превосходно управляет кризисными ситуациями, обеспечивая каждому клиенту индивидуальный подход и высокое качество обслуживания. Ознакомиться с его работой и узнать больше о процессе оформления займов можно на https://mikro-zaim-online.ru/o-nas/

  39. At Erotoons.net, step into a library like no other, where every shelf is lined with the riches of erotic comics in all genres. Here, fans of the art are invited to explore endless aisles of fantasy, romance, and adventure. Our collection, vast and varied, is a treasure trove for every adult man seeking a journey into the realms of sensuality and imagination. Whether you’re a connoisseur of classic erotica or a seeker of bold, new narratives, our doors are open. Discover the library where every comic is a key to a world of pleasure.

    If you’ve been searching the web for something truly captivating, your quest ends here. For the finest timmy turner porn comics , Erotoons.net is your ultimate destination.

  40. I don’t know if it’s just me or if everybody else
    encountering problems with your website. It appears as though some of the
    text on your posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback
    and let me know if this is happening to them as well? This could be a problem with my web browser because I’ve had this happen previously.

    Cheers

  41. Ищете деньги на карту без отказов срочно и без проверки кредитной истории? На expl0it.ru вы найдете решение! Сайт предлагает вам уникальную возможность получить финансовую помощь быстро и без лишних сложностей. Отличный выбор для тех, кто ценит свое время и ищет эффективные решения.

  42. เกมที่ทำเงินได้ไวจำเป็นต้องยกให้บาคาร่าเลยขอรับ แต่ละเกมใช้เวลาน้อยหลายๆคนจึงเลือกให้เป็นเครื่องไม้เครื่องมือทำเงินเพราะนอกจากทำเงินไวยังใช้ทุนน้อยด้วยด้วย UFABETก็เลยเอาใจสมาชิกโดยรวมบาคาร่าทุกค่อยมาไว้ให้เล่นได้แบบจุใจไม่มีเบื่อเลยขอรับ

  43. Преображайте свободное время в эпические приключения с torrent-mass.ru. Сайт, где можно игры скачать торрент, предлагает неисчерпаемый выбор, который удовлетворит любые вкусы. Найдите свою следующую любимую игру и наслаждайтесь каждым моментом в виртуальных мирах.

  44. I like the helpful information you provide in your articles.I will bookmark your blog and test once moreright here regularly. I’m somewhat certain I will learn a lot of new stuff right right here!Good luck for the next!

  45. In urna vel pid natoque pid lectus sit, urna augue tristique rhoncus cras scelerisque! Nisi. In nisi, in nec? Sagittis, dis nec turpis odio duis urna? Integer tincidunt et cursus enim auctor. Letisha Osbourne Salem

  46. I need to to thank you for this fantastic read!! I definitely enjoyed every little bit of it. I have got you book-marked to check out new stuff you postÖ

  47. An interesting discussion is worth comment. I think that you ought to publish more on this subject, it may not be a taboo subject but generally folks don’t talk about such topics. To the next! All the best!!

  48. I am curious to find out what blog system you have been utilizing? I’m having some small security problems with my latest blog and I’d like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

  49. Pretty good post. I have really enjoyed browsing your blog posts. Whatever the case I’ll be subscribing to your feed and i also hope you write again soon! Thanks a lot, I’ll try to come back often. Add link to SEO Directory

  50. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.